Gemaakt in Eindhoven Holland en concentratiekamp Vught

Een lens voor uw originele dynamo zaklamp, type 7424 en 7424-03

Toen Duitse troepen in 1940 Nederland binnenvielen, ontdekt dat het grote vliegen Nederlandse exportbedrijf Philips in Eindhoven de capaciteit had om iets te maken dat hun soldaten, matrozen en heel hard - een niet-batterijen-vereiste, knijpdynamo-zaklamp in zakformaat ( de lamp blijft branden zolang u in het veerbelaste handstuk blijft drukken).
In 1943 namen de Duitsers de zaklamp in productie voor de Wehrmacht en vond de "knijpkat" plaats in de militaire geschiedenis.
Het werd ALLEEN in 1943 geproduceerd met een stalen kast in een olijfgroene kleur. Na de oorlog produceerde Philips een aparte zaklamp, maar de kast is gemaakt van aluminium, ongeverfd.
Duitse militaire zaklampen van Taschenlampen (zak) waren er in alle soorten en maten en gemaakt door tientallen jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarschijnlijk was de meest waardevolle Wehrmacht-stijl gemaakt met een metalen behuizing met batterijen en draad- of lederen bevestigingen om het ophangen aan een jasknoop te voorzien.
Iets gerder waren de zaklampen van het "dynamo" -type, die geen batterij nodig hadden. In plaats daarvan bevat ze een vliegwiel, kleint door een tandwiel dat in de handhendel grijpt. Terwijl het anker draaide, wekte het voldoende elektrische stroom op om een ​​lampje te laten branden en het vliegwiel beschermde het anker "pompen" op de handhendel in beweging.Deze werden veel gebruikt door het leger, de SS, de Kriegsmarine, de Luftwaffe in het Derde Rijk Duitsland van Adolf Hitler.
De zaklamp is ongeveer 2,5 cm dik, 5 cm lang, 3-1 / 2 cm lang en ongeveer 5 gram. Het bedienen van de hendel van deze taak van deze taak film een ​​"stil" onmiddellijk geluid zijn zou door elke lander in het leger.

Gemaakt in Kamp Vught in 1943:

Begin 1943 gaf de Philips-directie na een lange geschiedenis als gevolg van het dringende verzoek uit 'Berlijn' om in het concentratiekamp de Speciale Werkplaats B677 te vestigen. Met de SS was vooraf een grote mate van eigen zeggenschap opgesteld, die lange tijd in stand kon worden gehouden. Ruim 3.100 gevangenen (10 procent van het totaal), hebben kortere of korte tijd deel gemaakt van het uitgesproken Philips-Kommando. Philips proberen mogelijk gevangenen, mannen en vrouwen, Joden en niet-Joden, aan werk te helpen. In een veilige omgeving gemaakt zij onder meer radiotoestellen, knijpkatten en scheerapparaten. Voor anderen werden werk bedacht op een Rekenkamer, Schrijfkamer of Tekenkamer.Jonge Joodse vrouwen kunnen worden ingezet  voor lange tijd vrijstelling van transporten. Toen zij toch in juni 1944 werden gedeporteerd naar het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, werden zij niet voor de gaskamers geselecteerd. Na een korte tijd zijn zij vanuit andere kampen als 'Philips Facharbeiter' tewerkgesteld bij bedrijven in Reichenbach. Bijna 400 van de 500 gedeporteerde Joodse Philips-medewerkers hebben zo de oorlog.


Zoekwoorden: レ ン ズ, 镜片, objektiv, עדשה, Linse, Φακός, lencse, Lionsa,
lente, Objektyvas, Об'єктив, объектив, เลนส์, mercek, lins, 飞利浦 手摇 发电机 手电筒 镜头