You will receive:
1 - Block with 6 Stamps Nederlandse aanwezigheid in Brazilië - 2009

OVER DE POSTZEGELS 
De eerste zegel van het vel betreft een portret van Maurits van Nassau, van de hand van Pieter Nason, een markant personage uit de speciale periode die de regering van Nassau vormt voor de geschiedenis van Pernambuco. De andere zegels tonen het Paleis Vrijburg, het kapiteinsschip “Zutphen” waarmee Nassau gereisd heeft, delen van reproducties van schilderijen van de Nederlandse artiest Frans Post, Nederlandse pijpen, gevonden bij opgravingen in Fort Oranje, en twee foto’s van het Paleis “Campo das Princesas”, ontworpen in 1786, de huidige regeringszetel van de deelstaat Pernambuco, gelegen nabij de plaats waar het Paleis Vrijburg zich bevond, de regeringszetel uit de Nederlandse periode. Verder wordt de “Rua Aurora” getoond, de straat langs de rivier de Capibaribe, waar het architectonisch geheel van huizen uit de 19de eeuw te zien is, dat herinnert aan het oude Recife. Er werd gebruik gemaakt van fotografische, illustratie en grafische computertechnieken.

Serie Diplomatieke Betrekkingen: Nederland – Nederlandse aanwezigheid in Brazilië Een belangrijke nalatenschap voor de Braziliaanse cultuur!
De postzegels van deze editie besteden aandacht aan de Nederlandse aanwezigheid in Brazilië, en presenteren de duidelijke invloed die de periode Nassau heeft in de noordoostelijke regio, in het bijzonder in de deelstaat Pernambuco, zelfs tot op de dag van vandaag, drie eeuwen later. Een klerk van de Koninklijke Financiën van Portugal, die de gebouwen en verdedigingswerken die de Nederlanders hadden achtergelaten moest inventariseren, noemde de regering van Johan Maurits van Nassau een periode van vrede. Toen de West-Indische Compagnie om informatie verzocht over de veroverde gebieden in Noordoost-Brazilië, bedoelde zij daarmee in principe niet de informatie die Nassau ons zou nalaten, maar deze leider ontbood schilders en andere specialisten aan zijn hof in Recife, omdat hij meer wenste te doen dan slechts te informeren. Hij beoogde, zoals vele Nederlanders uit zijn tijd, de nieuwe wereld, die pas weinig meer dan een eeuw eerder ontdekt was, met zich mee te nemen. De kwaliteit van zijn nalatenschap laat een enorme indruk achter. Het betreft cartografisch materiaal, prenten van dorpen en steden, en daarnaast, een rijke collectie informatie over de flora, fauna en de mensen van Nederlands-Brazilië. Al deze stukken werden uitgekozen en meegevoerd naar Nederland. Johan Maurits van Nassau was zo’n centraal personage in de 24 jaren van Nederlandse aanwezigheid, dat hij het gezicht werd van deze regering, vooral op cultureel vlak. De waardering voor deze nalatenschap begon te ontstaan in de 19de eeuw en werd sterker in de 20ste, met als gevolg dat een steeds grotere groep wetenschappers zich met de periode ging bezighouden, totdat deze één van de meest gekozen onderwerpen was, voornamelijk op cultureel gebied, maar ook op het terrein van de economie en de financiën. Om dergelijke redenen, dient de Nederlandse invloed centraal te staan in de Braziliaanse geschiedschrijving. Niet alleen vanwege het economisch aspect, doch vooral vanwege de cultuur, de studie van welke leidt tot een beter begrip van Noordoost-Brazilië. Het Archeologisch, Historisch en Geografisch Instituut van Pernambuco gedenkt deze historische periode vanuit de optiek van de Braziliaanse cultuur, voor welke de Nederlandse cultuur zeer belangrijk is geweest sinds het tijdperk van de Nederlandse regering in Pernambuco. José Luiz Mota Menezes Archeologisch, Historisch en Geografisch Instituut van Pernambuco

TECHNICAL DETAILS
Stamp issue n. 16 Photos: Eduardo Peixoto Marques/Paulo Costa - ECT Collaboration: Instituto Ricardo Brennand, Instituto Arqueológico Histórico/Geográfico Pernambucano/Laboratório Arqueológico - UFPE Artwork: Míriam Guimarães - ECT Print system: offset Form of issue: minifolha Sheet size: 6 stamps Paper: gummed chalky paper Face value: R$2,20 each stamp Issue: 350.000 stamps Perforation: 12 x 11,5 Design area: 25mm x 35mm Stamp dimensions: 30 mm X 40 mm each stamp Date of issue: August 4th, 2009 Places of issue: Brasília/DF, Recife/PE and The Hague/Netherlands Printing: Brazilian Mint

ABOUT THE STAMPS
On the first stamp in the miniature sheet, Pieter Nason portrays Mauricio de Nassau, an outstanding character from a special period in the history of Pernambuco known as the Nassauvian Period. The other stamps show the Friburgo Palace and the Flagship Zutphen, which transported Nassau, as well as partial reproductions of paintings by the Dutch artist Frans Post; Dutch pipes found in excavations in Fort Orange; and two photographs of the Campo das Princesas Palace, which was designed in 1786 and is currently the administrative seat of the state government of Pernambuco, close to where the Friburgo Palace, which used to be the government seat during the Dutch period was located. Also seen is Aurora Street, at the margins of the Capiberibe river, with an emphasis on the architectural complex of 19th century terrace houses that are a reminder of old Recife. Photography, drawing, and computer graphics techniques were used.

Shipping Notes:
"Economic Send" sends an unregistered letter (no priority).
"Standard Send" is sending a registered letter with tracking number.
Delivery time on working days:
         Minimum Maximum
America       10       40
Europa       10       45
Oceania       16       50
Africa       18       50
Japan       12       45
Russia       20       60
Others       15       60

Visit my store  http://stores.ebay.com/selosricardo